Visita a QF+ amb el CFGM Manteniment Electromecànic

Dins de les Jornades Tècniques del nostre institut, hem realitzat diferents activitats i visites amb ell alumnes del CFGM de Manteniment Electromecànic.

El passat dia 7 de març de 2017, els alumnes del 1er curs del CFGM de Manteniment Electromecànic van fer una visita tècnica a l’empresa QF+, situada a Parets del Vallès.

QF+ és una cooperativa que distribueix productes de ferreteria entre els seus socis. A les seves instal·lacions de Parets del Vallès disposa del primer magatzem automatitzat dins del món de la ferreteria a Espanya.

Ens van rebre el Juan José Palomeras, la Montse Castanyé i el Javier Pérez. En arribar a les instal·lacions, just després de les presentacions, vam poder gaudir d’un esmorçar que ens va donar forces per a aguantar tot el matí!

Abans de passar a les instal·lacions de QF+, la Montse Castanyé (responsable de prevenció de riscos laborals) ens va resaltar la importància de la prevenció de riscos laborals en aquest sector, i ens va donar exemples de pràctiques no tolerables per al bon funcionament en l’empresa.

A continuació el Javier Pérez (responsable de la programació del magatzem automatitzat) ens va explicar l’evolució que van haver de seguir fins a aconseguir unes instal·lacions funcionals i amb alta productivitat. Va resaltar sobretot la importància d’un bon manteniment preventiu, i la participació activa dels treballadors per a poder millorar i solucionar problemes.

20170307_102911

Vam visitar el magatzem automatitzat – que ens va agradar molt – i se’ns va explicar el funcionament de les diferents parts: consta d’una part inferior a on es gestionen els productes de més volum i/o pes, i d’una part superior on trobem el productes més petits. Cada dia surten milers de comandes de socis de la cooperativa, i vam poder comprovar que la coordinació entre les diferents parts del procés és clau per a poder aconseguir aquest objectiu.

IMG_20170307_111755

Photo from Mrcds

Abans de marxar ens van donar uns obsequis de l’empresa, entre els quals es trobava la gorra que es pot veure a la foto de comiat:

Foto de grup a la sortida de la visita.
Foto de grup a la sortida de la visita.

Valorem com a positiva aquesta visita tècnica, i esperem poder tornar a QF+ en alguna altra ocasió!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>