Totes les entrades de Departament de Manteniment Departament de Manteniment

2º Curs de CFGM de Producció de Calor visita al centre de Formació de Saltoki Cornellà

El passat dia 7 de març de 2017, els alumnes del 2º  curs del Cicle Formatiu de Grau Mig de Producció de Calor van fer una visita tècnica formativa a l’empresa Saltoki, situada a Cornellà de Llobregat.

2017-03-08 18.04.36

l’Objectiu de la formació és mostrar equips de calefacció i refrigeració basada a la eficiència energètica hem pogut veure:

  • Calderes de Pellets
  • Calderes de Condensació
  • Aerotèrmia
  • Geotèrmia

 

Gràcies a Saltoki, i desitgem tornar l’any que ve.

 

Visita a QF+ amb el CFGM Manteniment Electromecànic

Dins de les Jornades Tècniques del nostre institut, hem realitzat diferents activitats i visites amb ell alumnes del CFGM de Manteniment Electromecànic.

El passat dia 7 de març de 2017, els alumnes del 1er curs del CFGM de Manteniment Electromecànic van fer una visita tècnica a l’empresa QF+, situada a Parets del Vallès.

QF+ és una cooperativa que distribueix productes de ferreteria entre els seus socis. A les seves instal·lacions de Parets del Vallès disposa del primer magatzem automatitzat dins del món de la ferreteria a Espanya.

Ens van rebre el Juan José Palomeras, la Montse Castanyé i el Javier Pérez. En arribar a les instal·lacions, just després de les presentacions, vam poder gaudir d’un esmorçar que ens va donar forces per a aguantar tot el matí!

Abans de passar a les instal·lacions de QF+, la Montse Castanyé (responsable de prevenció de riscos laborals) ens va resaltar la importància de la prevenció de riscos laborals en aquest sector, i ens va donar exemples de pràctiques no tolerables per al bon funcionament en l’empresa.

A continuació el Javier Pérez (responsable de la programació del magatzem automatitzat) ens va explicar l’evolució que van haver de seguir fins a aconseguir unes instal·lacions funcionals i amb alta productivitat. Va resaltar sobretot la importància d’un bon manteniment preventiu, i la participació activa dels treballadors per a poder millorar i solucionar problemes.

20170307_102911

Vam visitar el magatzem automatitzat – que ens va agradar molt – i se’ns va explicar el funcionament de les diferents parts: consta d’una part inferior a on es gestionen els productes de més volum i/o pes, i d’una part superior on trobem el productes més petits. Cada dia surten milers de comandes de socis de la cooperativa, i vam poder comprovar que la coordinació entre les diferents parts del procés és clau per a poder aconseguir aquest objectiu.

IMG_20170307_111755

Photo from Mrcds

Abans de marxar ens van donar uns obsequis de l’empresa, entre els quals es trobava la gorra que es pot veure a la foto de comiat:

Foto de grup a la sortida de la visita.
Foto de grup a la sortida de la visita.

Valorem com a positiva aquesta visita tècnica, i esperem poder tornar a QF+ en alguna altra ocasió!

El cicle de Calor signará un nou conveni Dual

El cicle d’instal·lacions de producció de calor, signarà la setmana que ve un nou conveni amb la empresa Zelsius&Kelvin S.L. per formar alumnes en format Dual.

Zelsius&Kelvin S.L.

Una empresa experta en sistemes de Climatització i Protecció Solar, amb més de de 15 anys d’experiència en aplicacions d’àmbit residencial com en canal contract (Oficines, hotels, clíniques …).

El seu principal objectiu és aconseguir el màxim confort i per a això treballen amb les millors marques.

 

logo

Genuino Day 2016

El nostre institut va participar en la 1ª edició del GenuinoDay Barcelona, el divendres dia 1 d’abril del 2016.

Com molts de vosaltres sabreu, el Genuino (fins fa molt poc Arduino) és una plataforma electrònica oberta per a la creació de prototips. Doncs anualment es celebra el seu dia, en un esdeveniment internacional que uneix als aficionats i interessats en el món del Genuino, compartint projectes, experiències i coneixement.

Cabecera web

I nosaltres no podíem deixar de participar-hi! La professora Mercedes García va fer la proposta per a colaborar-hi a direcció, que va recolçar el projecte des del primer moment.

L’organització de l’esdeveniment també comptava amb dos professors més: Encarna García de l’INS Rovira-Forns (Sta. Perpètua de Mogoda) i Herminio Martínez de l’EUETIB (UPC, Barcelona). Tots tres organitzadors som professors de diferents nivells educatius de l’àmbit de la tecnologia i l’electrònica, fet que pensem molt interessant per tal d’enriquir-nos mútuament.

Com a col·laboradors del Genuino Day tenim a la Universitat Politècnica de Catalunya i a L’INS Anna Gironella de Mundet. Tornem a agraïr-los la participació i el suport!

Com a suport d’aula durant la realització dels tallers que es van realitzar, van participar dos alumnes del nostre institut, del cicle de Manteniment Electromecànic: l’Andrés Carpena i el Pedro Ortiz. També hi va participar la Rebeca López, estudiant de l’EUETIB. Gràcies a tots ells per la seva ajuda!

En aquesta primera edició, es van fer dos tallers: un d’iniciació a Genuino i un d’avançat, i pensem que els alumnes van sortir molt contents:

IMG_20160401_184828

20160402084246

També es fan fer demostracions d’alguns projectes fets amb Genuino:

IMG_20160401_190044

Ah! I també ens van visitar el Santi Ventura i la Marta Buenaventura! Us deixem unes fotos que ho demostren! ;P

20160402084247 copy

20160402084216 copy

Gràcies de nou a tots els qui heu fet possible aquesta primera edició del GenuinoDay 2016 a Barcelona! Esperem aprendre molt i millorar-la de cara al proper any! :)

Jornades tècniques 2016

Com legalitzar una instal·lació industrial.

80 Legalitzar Instal·lació industrial

Legalitzar Inst industrial 2

Ponent Rafael Ojeda Martínez

Fabricació assitida en mecatrònica

Jordi Molero Autodesk

Simulacio autodesk

Ponent:  Jordi Molero de Autodesk

Rodaments i retens

OIL SEALS NAKI Jose Antonio Santiño

Oil Seals NAK 2

Ponent: Jose Antonio Santiño de OIL SEALS NAK

Eficiència energètica

Eficiencia energètica 1

Guillem Muñoz Carbonell

Ponent: Guillem Muñoz Carbonell de Saltoki

 Dimasol

Dimasol

Ponent: Sergio Garrido

Inelsa Zener

Inelsa Zener

 

Visita i Ponents:

David Ballesteros i Nicolas Rivet

Aszende

Aszende

Ponent: Jordi Molinos

OPAC

Opac

Ponent: Domingo Bermudez