Dinar de cloenda del curs 2016-17 amb els alumnes de 2on Mecatrònica Industrial

El passat 3 de juny els alumnes i els professors de 2n  de CFGS Mecatrònica Industrial vam celebrar el final de curs amb una barbacoa.

La majoria s’acomiada de l’escola per iniciar la seva tasca professional amb el ben merescut títol.

Bona sort a tothom!

Foto de grup
Foto de grup. 2on de Mecatrònica Industrial 2016-17
Alumnes i professors
Els alumnes i alguns professors posant per la’ocasió
La carn a la graella
La carn a la graella

 

 

El cicle de Calor podrà certificar als alumnes amb APMR

Després de la reunió mantinguda divendres passat 31 de març amb els responsables de tècnics i de recursos humans de l’empresa ACTIVAIS, empresa vinculada a la multinacional Bureau Veritas (una de les primeres marques en verificació i inspecció d’instal·lacions) i per la nostra banda el Cicle de produción de Calor, arribem a un acord perquè en el curs 2017-2018, el nostre cicle de producció de calor pugui certificar als nostres alumnes com a Agent d’Engegada i Reparacions (APMR) d’equips a gas.

Per altre costat existeis el compromis per part de ACTIVAIS d’acollir als nostres alumnes en pràctiques en format DUAL.

Agrair a ACTIVAIS pel seu compromís, la seva disposició i per saber llegir que és necessari establir sinergies entre la formació professional i l’empreses del sector, per a major professionalitat dels nostres futurs instal·ladors.

- – - – - – - – - – - -

Tras la reunión mantenida el pasado viernes 31 de marzo con los responsables de técnicos y de recursos humanos de la empresa ACTIVAIS, empresa vinculada a la multinacional Bureau Veritas (una de las primeras marcas en verificación e inspección de instalaciones) y por nuestra parte el Ciclo de produción de Calor, llegamos a un acuerdo de colaboración para que en el curso 2017-2018, nuestro ciclo de producción de calor pueda certificar a nuestros alumnos como Agente de Puesta en Marcha y Reparaciones (APMR) de equipos a gas.

Por otro lado hay el compromiso por parte de ACTIVAIS de acoger a nuestros alumnos en prácticas en formato DUAL.

Agradecer a ACTIVAIS por su compromiso, su disposición y por saber leer que es necesario establecer sinergias entre la formación profesional y la empresas del sector, para mayor profesionalidad de nuestros futuros instaladores.

No hay texto alternativo automático disponible.

2º Curs de CFGM de Producció de Calor visita al centre de Formació de Saltoki Cornellà

El passat dia 7 de març de 2017, els alumnes del 2º  curs del Cicle Formatiu de Grau Mig de Producció de Calor van fer una visita tècnica formativa a l’empresa Saltoki, situada a Cornellà de Llobregat.

2017-03-08 18.04.36

l’Objectiu de la formació és mostrar equips de calefacció i refrigeració basada a la eficiència energètica hem pogut veure:

  • Calderes de Pellets
  • Calderes de Condensació
  • Aerotèrmia
  • Geotèrmia

 

Gràcies a Saltoki, i desitgem tornar l’any que ve.

 

Visita a QF+ amb el CFGM Manteniment Electromecànic

Dins de les Jornades Tècniques del nostre institut, hem realitzat diferents activitats i visites amb ell alumnes del CFGM de Manteniment Electromecànic.

El passat dia 7 de març de 2017, els alumnes del 1er curs del CFGM de Manteniment Electromecànic van fer una visita tècnica a l’empresa QF+, situada a Parets del Vallès.

QF+ és una cooperativa que distribueix productes de ferreteria entre els seus socis. A les seves instal·lacions de Parets del Vallès disposa del primer magatzem automatitzat dins del món de la ferreteria a Espanya.

Ens van rebre el Juan José Palomeras, la Montse Castanyé i el Javier Pérez. En arribar a les instal·lacions, just després de les presentacions, vam poder gaudir d’un esmorçar que ens va donar forces per a aguantar tot el matí!

Abans de passar a les instal·lacions de QF+, la Montse Castanyé (responsable de prevenció de riscos laborals) ens va resaltar la importància de la prevenció de riscos laborals en aquest sector, i ens va donar exemples de pràctiques no tolerables per al bon funcionament en l’empresa.

A continuació el Javier Pérez (responsable de la programació del magatzem automatitzat) ens va explicar l’evolució que van haver de seguir fins a aconseguir unes instal·lacions funcionals i amb alta productivitat. Va resaltar sobretot la importància d’un bon manteniment preventiu, i la participació activa dels treballadors per a poder millorar i solucionar problemes.

20170307_102911

Vam visitar el magatzem automatitzat – que ens va agradar molt – i se’ns va explicar el funcionament de les diferents parts: consta d’una part inferior a on es gestionen els productes de més volum i/o pes, i d’una part superior on trobem el productes més petits. Cada dia surten milers de comandes de socis de la cooperativa, i vam poder comprovar que la coordinació entre les diferents parts del procés és clau per a poder aconseguir aquest objectiu.

IMG_20170307_111755

Photo from Mrcds

Abans de marxar ens van donar uns obsequis de l’empresa, entre els quals es trobava la gorra que es pot veure a la foto de comiat:

Foto de grup a la sortida de la visita.
Foto de grup a la sortida de la visita.

Valorem com a positiva aquesta visita tècnica, i esperem poder tornar a QF+ en alguna altra ocasió!

El cicle de Calor signará un nou conveni Dual

El cicle d’instal·lacions de producció de calor, signarà la setmana que ve un nou conveni amb la empresa Zelsius&Kelvin S.L. per formar alumnes en format Dual.

Zelsius&Kelvin S.L.

Una empresa experta en sistemes de Climatització i Protecció Solar, amb més de de 15 anys d’experiència en aplicacions d’àmbit residencial com en canal contract (Oficines, hotels, clíniques …).

El seu principal objectiu és aconseguir el màxim confort i per a això treballen amb les millors marques.

 

logo

Genuino Day 2016

El nostre institut va participar en la 1ª edició del GenuinoDay Barcelona, el divendres dia 1 d’abril del 2016.

Com molts de vosaltres sabreu, el Genuino (fins fa molt poc Arduino) és una plataforma electrònica oberta per a la creació de prototips. Doncs anualment es celebra el seu dia, en un esdeveniment internacional que uneix als aficionats i interessats en el món del Genuino, compartint projectes, experiències i coneixement.

Cabecera web

I nosaltres no podíem deixar de participar-hi! La professora Mercedes García va fer la proposta per a colaborar-hi a direcció, que va recolçar el projecte des del primer moment.

L’organització de l’esdeveniment també comptava amb dos professors més: Encarna García de l’INS Rovira-Forns (Sta. Perpètua de Mogoda) i Herminio Martínez de l’EUETIB (UPC, Barcelona). Tots tres organitzadors som professors de diferents nivells educatius de l’àmbit de la tecnologia i l’electrònica, fet que pensem molt interessant per tal d’enriquir-nos mútuament.

Com a col·laboradors del Genuino Day tenim a la Universitat Politècnica de Catalunya i a L’INS Anna Gironella de Mundet. Tornem a agraïr-los la participació i el suport!

Com a suport d’aula durant la realització dels tallers que es van realitzar, van participar dos alumnes del nostre institut, del cicle de Manteniment Electromecànic: l’Andrés Carpena i el Pedro Ortiz. També hi va participar la Rebeca López, estudiant de l’EUETIB. Gràcies a tots ells per la seva ajuda!

En aquesta primera edició, es van fer dos tallers: un d’iniciació a Genuino i un d’avançat, i pensem que els alumnes van sortir molt contents:

IMG_20160401_184828

20160402084246

També es fan fer demostracions d’alguns projectes fets amb Genuino:

IMG_20160401_190044

Ah! I també ens van visitar el Santi Ventura i la Marta Buenaventura! Us deixem unes fotos que ho demostren! ;P

20160402084247 copy

20160402084216 copy

Gràcies de nou a tots els qui heu fet possible aquesta primera edició del GenuinoDay 2016 a Barcelona! Esperem aprendre molt i millorar-la de cara al proper any! :)